Aquarel en Acryl

uit 2005 tot 2024 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Transformatie

2024

Als een vlinder uit haar cocon

**

2024

Verdwaald

Alice in Wonderland

2023

Alice in Wonderland

The Raven

2023

Once upon a midnight dreary, while I pondered, weak and weary,
Over many a quaint and curious volume of forgotten lore,
While I nodded, nearly napping, suddenly there came a tapping,
As of some one gently rapping, rapping at my chamber door. “
“'Tis some visitor,” I muttered, “tapping at my chamber door—
Only this, and nothing more (The Raven by Edgar Allen Poe)    

Beetlejuice

2023

Revelation

2022

Revelation 

Sterrenkracht

2022

Sterrenkracht

Dancing with Fish

2022

Dancing with Fish

Madelief!

2021

Madelief!

Omdat ik zoveel van je hou

2021

Omdat ik zoveel van je hou

Heerser van het Woud

2021

Heerser van het Woud

Uilen vrouwtje

2020

Uilen vrouwtje

Illusie van de gedachte

2020

Illusie van de gedachte

Nieuw Begin/ De Dwaas ( tarot)

2019

Nieuw Begin   Het Rad des Tijds is weer gedraaid Ik staat op het nulpunt, weet nog niet welke weg ik zal gaan. Alle paden staan weer open, alle kanten die ik op kan gaan. Maar 1 ding weet ik zeker terwijl ik kijk naar je lieve gezicht. Je warme hand in de mijne. De Liefde zal ons samen leiden naar   Vrijheid

Koning Cavia

2018

De Heilige Koning Cavia

Kracht

2018

Kracht

Harmonie

2017

Harmonie

Soulmates

2017

Song of the Soul

Morgan le Faye

2017

Morgan le Faye

Licht

2016

Licht

Gaia

2016

Gaia

Arianrhod

2016

Arianrhod

Rhiannon

2016

Rhiannon

Wynn

2016

Vernoemd naar de Rune steen Wynn of Wunjo. Wynn betekent vreugde, die ongrijpbare toestand van harmonie in een chaotische wereld.

Sheela Na Gig

2015

Ierse godin van geboorte- dood en wedergeboorte

Regenboogslang

2015

In den beginne was het land plat en de Regenboogslang lag in het middelpunt van de Aarde diep te slapen. Toen werd zij wakker en kroop ze door de aarde heen omhoog. In een wolk van okerkleurig stof, brak zij door het oppervlak heen. Haar magie, zo krachtig, liet het regenen. De voren die haar lichaam maakten, raakten gevuld met water en zo schiep zij de rivieren, meren en oceanen...maakte het land vruchtbaar voor alle levende wezens ( Droomtijd; legende van de Australische Abriginals)

Ster

2015

aangespoord door een verdwaald verlangen.. gedragen door moed, vertrouwen en innerlijke kracht..vervolgt het pad..in het nachtelijke hemelgewelf wijst de heldere Ster de weg..naar mijn Hemel op Aarde.

Hier en Nu

2015

De plek waar heden en verleden samensmelt.  

Laurë

2015

Laurë waternimf en beschermster van de Otter.

Aurae

2014

Ontmaskerd!

Mannaz

2014

Vernoemd naar de Rune steen Mannaz; De rune Mannaz wijst erop dat de mens een goddelijk, spiritueel wezen is. Dit is de rune die terugverwijst naar Het Zelf en naar het leren kennen van jezelf. De rune verwijst ernaar dat andere mensen fungeren als spiegels voor onszelf om onszelf te leren kennen, maar duidt ook op eenwording, het heilige huwelijk van de alchemisten, om ware vreugde te kunnen ervaren.

Vrouwe van het Woud

2013

De vrouwe van het eeuwenoude Woud omringt door haar reisgezellen; de vos, eekhoorn, valk, muis en merel

Samhain

2012

Samhain staat ook wel bekend als Halloween of Allerheiligen. Het rituele jaar begint met Samhain op 31 oktober. De Kelten noemden het nieuwjaarsfeest Samhain. In deze tijd van het jaar is het contact met de andere wereld en de geesten van overleden voorouders makkelijker te maken. In de literatuur van de Kelten wordt vermeld dat Samhain ook het Keltische nieuwjaar was.    

Cernunnos

2012

Heerser en beschermer van het woud

Quest

2011

Quest

Mabon, herfstequinox

2010

Op het hoogtepunt van de herfst, Mabon wordt het evenwicht van dag en nacht gevierd en de dankbaarheid voor de oogst.

Beltaine

2010

Met Beltaine vieren we het begin van de zomer. Er is volop energie, het leven bruist van de groei, bloei en de ontluikende liefde.

Selkie # 2

2010

De legende van de Selkie vertelt over prachtige vrouwen, die als zeehonden uit het water komen ...hun huid afwerpen en sierlijk dansen op de rotsen van de Schotse Orkney-en Shetlandeilanden.

Ostara

2008

Ostara is een Godin van het Lente seizoen. Zij symboliseert de overwinning van het licht en het aanbreken van de vruchtbare periode: Lente. Haar naam slaat dan ook op het Oosten, de richting waar het licht, de zon vandaan komt. Ostara is de Godin van de stralende morgen, het stijgende licht, en ze is een blijmoedige en heilzame verschijning.

Levenszon

2013

Levenszon

Rouw

2013

Rouw

Fire child

2013

Wees krachtig en vol vuur vanuit je Hart.

Linn

2011

Wezen van de waterval, Linn betekent in het Welsh waterval of vijver

Strijd

2012

Strijd

Persephone

2011

Persephone is de Elfen koningin van het dodenrijk

klaproos

2010

Dryade van de klaproos

Imbolc

2010

Imbolc

Deva van het licht

2009

De schaduw bestaat slechts bij de gratie van het licht

Taurya

2009

half vrouw, half paard

Feau

2007

Meermin van de vurige passie

Innana

2010

Priesteres van de schaduwzijde van de maan. In Inanna komen leven en dood, orde en chaos samen.

Aibel, Ierse feeengodin.

2007

Ik ben ik, nu weet ik het zeker. Ik heb gelogen , ik heb gezwegen...Ik heb gepiekerd, ik heb geweten... Ik heb al mijn grenzen overschreden. Maar nu klim ik er bovenop...Ik ben ik dat is waar ik voor sta.

Cybele, wezen van de lucht

2007

Ik hoor de draaikolk van je gedachten, op zoek naar rust en helderheid. Ik zie de illusies, die je blik vertroebelen voor de rijkdom van de aardse wereld....zie voor het gehele gedicht op www.manjadebruin.com

Lady of the Tan-y-pystill waterfall

2007

In het duister van de donkerste nacht. In de angst en het verdriet van het diepste dal. Verschijn ik tot jou met de wijsheid van de raaf. En leid je zachtjes mee naar het licht van de opkomende zon.

Lorienne

2007

Dryade van de verbondenheid

Sterrenkind, wezen van het sterrenvolk.

2007

Sterrenkind,o sterrenkind zacht gefluister in de stille nacht. Het is de stem van je ziel.Ssst, wees heel stil, dan kan je haar horen o,zo zacht Sterrenkind, o sterrenkind zacht schijnsel in de donkere nacht. Geluk, hoop en liefde dat is wat er wacht.

Selena, grote Elfen koningin van de Maan

2006

Laat los, al die oude gewoonten en gedachtes. Laat los, al die woede en emoties. Laat los alle pijn en verdriet. Laat los wat niet meer vastgehouden hoeft te worden. Durf, te laten sterven dat wat om wedergeboorte smeekt.

Styx,waternimf van de onderwereld.

2005

Kom,kom eens naar mij. Maar pas op niet te dichtbij! Een gepaste afstand voor mijn woelig kolkende gevoelens. Stromend onder het kalme oppervlak.

Noet, Sylf van de nachthemel.

2006

In de uitgestrekte onmetelijkheid van het omniversum. In de fluistering van je ziel. In het oneindige donkere gewelf van de nacht. In de liefde van een klein gebaar. In dit alles leef ik. Ik ben ongrijpbaar. Ik ben onvoorspelbaar. Ik ben de godin in elke vrouw. Ik ben het grote mysterie.

Yemaya

2006

Emoties en gevoelens, golvend in je onderbuik. Plotseling ben ik daar....wanneer het voelt alsof je verdrinkt.

Morrigan, Ierse Elfen koningin van de strijd.

2006

Ik ben ongemanierd en ik ben driftig.Ik ben een bitch en ik ben een slet.Ik ben agressief en ik ben obsceen. Vind je mij lelijk en afstotelijk? Ik ben een deel van jouw,....ik ben de ongetemde Feeks.

Branwen, Ierse Elfen koningin van de liefde en de maan.

2006

Ten aanzien van de volle maan, geef ik me over. Ik geef me over aan het grote mysterie, het groter geheel. Om mij heen is het vredig en vol met liefde. Alles klopt en niets meer dat moet. Ik geef me over en alles valt op zijn plek. Mijn zwaard leg ik ten ruste....Ik geef me over aan de allles omvattende liefde.

Arinna, Deva van de zonnebloemen

2006

Straal als de zon omringd door zonnebloemen. Zweef en vlieg. Verwarm je hart aan mijn stralende lach.

Tara, Elfen koningin van de wijsheid.

2005

Van verre ben ik gekomen, om jou te vertellen over het sterrenvolk, over alle wijsheid die ik met hen deel. Vele stormen heb ik doorstaan vele manen heb ik mogen aanschouwen. Stel al je zintuigen open, en voel de wijsheid van de sterren. Zij zijn als lichtpuntjes in het duister van je gedachten.

Apollo&Artemis, Elfen koning van de dichtkunst, Elfen koningin van de jacht.

2007

Kiemkracht, de belofte van een nieuw begin. Dromen transformeren als beelden van de ziel. Het ontwaken van je talenten en het loslaten van wat is geweest. Evenwicht tussen tegengestelden,in duet met de zon. Focus op je doel, de toekomst als een stralend licht.

Brighid, Elfen koningin van creativiteit en genezing.

2005

Ik weet het geheim van de eeuwige acht. Als jij er in gelooft zal het je genezing schenken voor je ziel. De eeuwige cycli van dood en wedergeboorte. Geen begin en geen einde, eeuwig cirkelend.

Bran, elfenkoning van het eiland der machtigen.

2005

Ik bescherm je grenzen, trouw en speels,zoals de wolf. Ik bezit de wijsheid, doordacht en helder,zoals de uil. Ik focus op mijn levensdoel, scherp en gericht, zoals een speer. Ik ben je tegengestelde, en toch je gelijke. Ik ben de mannelijkheid in elke vrouw.

Gaia; Elfen koningin van de eeuwenoude bossen en wouden

2006

Durf jij met mij mee te gaan?Door de donkere boog van bomen. Volg het groen van je hart, en je zult vinden de zuiver witte bloemen van je ziel.

Freya, Elfen koningin van de sensualiteit.

2005

Dans,dans met mij de dans van het leven. Voel het met je voeten stevig op Moeder Aarde. Dans met al je zintuigen, extatisch, vol vreugde en creativiteit.

Ostara, natuurwezen van de lente.

2006

Lente,de belofte van een nieuw begin. De verwondering twinkelt in de ogen van het innerlijk kind.